УНИФОРМЕН ПОЛИЦАЙ НАПАДНА И УДАРИ СЛУЖИТЕЛ НА БЕНЗИНОСТАНЦИЯ

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Иван Китанов от Велинград сигнализира на 999 за полицейски произвол. Той ни предостави и запис от охранителната камера на бензиностанцията, в която работи.
На кадрите се вижда, че инцидентът се случва на 16 декември 2018 г. Около 20:40 часа. Тогава патрулен автомобил на велинградската полиция спира на бензиностанцията. От колата слиза патрулиращ полицай в униформа, който след кратък разговор напада Иван Китанов.
Пред камерата на 999 Китанов разказа, че конфликтът между него и полицаят е на лична основа и е от половин година. Потърпевшият е подал жалба до полицейското управление, както и до министъра на вътрешните работи.
От Областната дирекция на МВР в Пазарджик казаха за 999, че сигнал за инцидента е получен същата вечер. Изпратен е друг екип полицаи и на място са снети показания и от двамата. Със своя заповед директорът на Районното управление е сформирал комисия, която ще извърши вътрешна проверка, която да установи виновността на полицая. 
След разказа на Китанов и кадрите от охранителната камера остават и моралните въпроси – дали това е начинът за изчистване на конфликти; дали това не е злоупотреба със служебно положение; дали полицаят не успява да намери по-законен начин за справяне с конфликта? 
Остават и други съмнения: Дали това е единственият случай, в който служител на държавата си позволява да се възползва от заеманата от него длъжност, за постигането на лични цели?
Дали това не се случва И по високите етажи на властта - кметове, министри, депутати и други?

Все въпроси, на които сами можем да си отговорим.
Ако и вие имате подобни видеа или информация - свържете се с нас!

Оставете вашите коментари

Коментирайте като гост

0
правила и условия за ползване.

Коментари