2016 - HMTV

HMTV се появява в ефира от първи март 2016. От тази дата "Хоризонт Медия" АД е получила разрешение от Съвета за електронни медии да започне излъчването на HMTV. Идеята на проекта е да бъде денонощен развлекателно-познавателен филмов канал, който се излъчва на български и руски език във формат HD. Той е замислен и се създава от международен българско-руски екип от професионалисти в областта на телевизията, обявиха собствениците. В регистъра на СЕМ като представляващ новата медия е записан Александър Каминин, а Съветът на директорите освен него включва Дончо Кирчев и Надежда Любенова. Специализираният филмов канал е с варненски адрес и е част от Високотехнологичния бизнес инкубатор във Варна.

"HMTV представя нови филми и съвременна класика от игралното и неигралното кино, създадени от водещи руски и световни кинематографи. Каналът е насочен към най-широката аудитория: всеки телевизионен зрител, независимо от възрастта, пола и вкусовите си пристрастия, ще намери там любими програми", обещават от екипа. Авторската концепция предвижда зрителите да се наслаждават на много и различни филми и сериали от всички жанрове - мелодрами, комедии, исторически драми, заснети от известни режисьори. В програмата са заложени криминални сериали и военни приключения.
Екипът на телевизията вече направи заявка много от филмите, които ще бъдат излъчени, да се показват зa първи път в България. Освен телевизионните премиери, ви очакват вълнуващи срещи с най-добрите произведения, истинската класика на игралното и неигралното кино от последните десетилетия, независимо от тяхната жанрова принадлежност, събрани в специална рубрика носеща името "Златна колекция", приканват от HMTV. Медията се опита да покаже кино от най-високо ниво с отлична телевизионна картина. Каналът включва програми в HD формат.